Любителям гірського відпочинку  потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати

Новини, Суспільство

На Прикарпатті суттєво похолодало – дощ зі снігом.

Управління ДСНС в Івано-Франківській області  нагадує, що у періоди  погіршення погодних умов, пише Голос.if.ua , любителям гірського відпочинку  потрібно утриматися від туристичних походів у Карпати, адже за таких умов  навіть досвідченим туристам дуже легко збитися з наміченого маршруту, втратити відомі орієнтири, опинитися у незнайомих і небезпечних місцях.

Тож, перш ніж вирушити за адреналіном на гірські схили,  добре зважте свої реальні можливості та подумайте про зворотній бік, на перший погляд, цілком захоплюючої та цікавої прогулянки в горах.  А тим, хто все-таки зважиться на таку подорож, варто пам’ятати,  що безпека в горах залежить від багатьох факторів, зокрема – належної підготовки, організованості, дисципліни, дотримання елементарних правил безпеки, відповідно підібраних одягу, взуття тощо, а також – від знання місцевості та її природних перешкод.

І, звичайно, головна вимога, це зареєструватися і отримати консультацію праців­ни­ків гірської пошуково-рятува­ль­ної служби щодо обраного маршруту і  можливого  погіршення погодних умов.

Рятувальники нагадують про необхідність дотримання правил безпеки під час відпочинку у гірській та лісовій місцевості. Зокрема, вирушаючи у туристичний похід, дотримуйтесь наступних порад від рятувальників:

  •  обов’язково інформуйте своїх близьких і знайомих про проходження вашого маршруту й очікуваний час повернення з походу;
  • уникайте походів поодинці, мінімальна рекомендована кількість учасників туристичної групи складає не менше ніж 3 особи;
  •  переконайтеся, що ваше екіпірування відповідає вимогам походу. Візьміть з собою достатню кількість їжі та води (зігріваючі напої – чай, кава), а також необхідний теплий одяг та взуття і медикаменти;
  •  поцікавтеся умовами місцевості і прогнозом погоди;
  •  обов’язково візьміть з собою перевірені туристичні карти.

Дбайте про свою безпеку і у випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.