Косівська міськрада висловила занепокоєння «формулою Штайнмаєра»

Новини, Політика

4 жовтня на позачерговій сесії Косівська міська рада звернулася до президента України Володимира Зеленського щодо ситуації навколо «формули Штайнмаєра».

Відповідне звернення оприлюднено на офіційному сайті міської ради, передає  Голос.if.ua. 

У ньому місцеві обранці нагадують Президенту, що “… Жодні підписані угоди Російською федерацією не виконувались, чи це стосується Будапештського меморандуму, чи Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією” і Росія “нахабно й цинічно порушує всі попередні домовленості”.

Також депутати міської ради просять Володимира Зеленського “добре зважити всі майбутні рішення, адже від цього залежить доля всіх нас і доля Української Держави”.

Наводимо повний текст звернення:

КОСІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Сьоме демократичне скликання
Сорокова позачергова сесія

Р і ш е н н я

від 04 жовтня 2019 року № 1 – 40

Про звернення до Президента України В. Зеленського

Шановний пане Президент.

Ми, депутати Косівської міської ради, представляючи та обстоюючи інтереси громади нашого міста, звертаємося до Вас, як Гаранта Конституції України в зв’язку з ситуацією, яка склалася навколо підписання так званої «формули Штайнмаєра».

Ми прекрасно усвідомлюємо, що питання зовнішньої політики знаходяться поза компетенцією органів місцевого самоврядування, однак вважаємо, що маємо моральне право звертатись до того, від кого залежать ці питання. Бо підписувати міждержавні угоди Вам, а в разі невірного рішення збирати волонтерську допомогу, хоронити своїх друзів і рідних – нам.

Хочемо нагадати Вам, що жодні підписані угоди Російською федерацією не виконувались, чи це стосується Будапештського меморандуму, чи Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією Як тільки Російській Федерації стає вигідно, вона одразу нахабно й цинічно порушує всі попередні домовленості. Ще в 19-му столітті людина, завдяки якій утворилась Німецька держава – Отто фон Бісмарк – сказав: «договір із Росією не вартий того паперу, на якому написаний». Як бачимо, з того часу нічого не змінилось і нам не зрозумілий оптимізм тих, хто вважає, що щось раптом зміниться.

Також нам не зрозуміле прагнення умиротворити агресора, адже як показує історичний досвід – це дає прямо протилежний ефект. Достатньо згадати Мюнхенську угоду, якою держави Західної Європи пробували умиротворити Гітлера шляхом територіальних поступок. Те, що відбулось потім – Друга Світова Війна, 70 млн. жертв, Голокост – відомо кожному. На наше тверде переконання зупинити агресію Російської Федерації можна не переговорами, не спробами умиротворення, а тільки шляхом швидкого розвитку Української Держави, підвищення боєздатності армії, створенням ефективної територіальної оборони. Бо як каже давня мудрість – «хочеш миру – готуйся до війни».

На минулих виборах Ви отримали колосальну підтримку в українському суспільстві. Переконані, що суперечливі та неправильні кроки призведуть до розколу суспільства, яким негайно скористається агресор, які б договори він перед цим не підписав. Натомість, кроки, направлені на розвиток країни,посилення боєздатності – тільки посилять Вашу підтримку в суспільстві, зроблять нашу націю більш згуртованою та сильною.

Тому просимо Вас добре зважити всі майбутні рішення, адже від цього залежить доля всіх нас і доля Української Держави.

Міський голова Плосконос Ю.О.

Секретар ради Печижак Р.М.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.