Сумна статистика: цьогоріч на дорогах Прикарпаття загинуло 105 людей

Кримінал, Новини

З 1 жовтня на території нашого краю розпочався двомісячник безпеки дорожнього руху. Його основна мета — посилення безпеки на дорогах та зниження кількості ДТП, про це інформує Голос.if.ua.

Від початку 2019 року на дорогах Івано-Франківської області трапилось 2 372 автопригоди, з яких 587 ДТП з потерпілими, внаслідок яких травмувалось 775 осіб та на жаль, загинуло 105.

Основними причинами автопригод в області стали перевищення безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, та проїзду перехресть, недотримання безпечної дистанції, а також керування у стані сп’яніння.

“Нажаль, багато водіїв транспортних засобів не замислюються про наслідки, до яких призводить керування напідпитку. І, попри посилення відповідальності за це порушення, водії продовжують сідати за кермо після вживання спиртних напоїв”, – коментують в обласному управління Нацполіції.

Так за 9 місяців 2019 року працівниками поліції складено 2 234 протоколи, про адміністративне правопорушення за ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебували у стані сп’яніння).

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.