10 Гірсько- Штурмова Бригада 5 років

Новини, Суспільство

10-та бригада – перший в Україні підрозділ, який здатний вести бойові дії в умовах гірської місцевості та штурмувати висотні будівлі. 10-та гірсько-штурмова бригада відзначила 5 років  створення, про це інформує  Голос.if.ua.

“Вже нам сьогодні виконалося 5 років.  Цей тернистий шлях нас тільки загартовує! Як кажуть, сталь кується у вогні”, – говорить командир 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ, герой України Василь Зубанич.

Свій бойовий шлях підполковник Дмитро Лисюк розпочинав у складі 128-ї бригади. Саме Попасну його підрозділ визволяв у 2014-му. Торік отримав пропозицію очолити один із батальйонів 10-ки. Нині офіцеру вручають орден Богдана Хмельницького 3-ого ступеня.

Приймали вітання бійці і на передових позиціях. Тут на нагородження лише лічені хвилини. Дмитро родом із Донеччини. До війська пішов після визволення рідного міста від бойовиків. Як і побратими, мріє про вільний Донбас.

Чоловік говорить: Зараз обстрілів у нас стало менше. Життя в окопах, нібито непогане! Але хотілося б, щоб далі! Щоб далі, далі ми просувалися і як би на рахунок цього, щоб швидше все це вже закінчувалося”.

Для річниці військовий кухар Назар готує і спеціальне святкове меню для побратимів. Як же відзначали “день народження” бійці 10-ки, дивіться у сюжеті:

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.