Симптомом яких захворювань може стати оніміння тіла

Здоров'я, Новини

Втрата чутливості в тілі може свідчити про розвиток серйозного захворювання.

Найнебезпечніший варіант – це оніміння, яке виникає раптово, та проявляється на тлі загального на перший погляд благополуччя. Про це в інтерв’ю газеті «Аргументи і факти» розповіла лікар Тетяна Шаповаленко, бажає поділитись Голос.if.ua  .

«Якщо оніміння тіла супроводжується слабкістю, головним болем, порушенням руху, який довго не відновлюється, це дуже тривожний сигнал, що вимагає термінових заходів допомоги», – повідомила фахівець.

За її словами, в такому випадку необхідно звертатися за допомогою до хірурга, невропатолога або вертебролога. Крім того, оніміння, яке виникає в тілі, може бути симптомом таких захворювань, як тромбоз, цукровий діабет, артрит, артроз. Також втрата чутливості може свідчити про наявність міжхребцевої грижі, а також нестачі вітамінів в організмі.

Часто оніміння викликається незручним положенням тіла, тривалою нерухомістю або носінням вузького взуття. У цих випадках, як зазначила лікар, втрата чутливості в тілі носить тимчасовий характер.

Джерело

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.