ДТЕК Ахметова сфокусується на роботі з європейським ринком стартапів

Економіка, Новини

Innovation DTEK (дирекція з інновацій холдингу ДТЕК) вирішила не продовжувати роботу з Radar Tech, а натомість сконцентруватися в 2019-2020 роках на роботі з європейським ринком стартапів.

Про це повідомляє Голос.if.ua з посиланням на директора із інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе.

Він зазначив, що Radar Tech був дуже важливим партнером для компанії у минулому році, коли ДТЕК тільки починала роботу зі стартапами.

“Нам потрібен був партнер, який працював би зі скаутингом в Україні, оскільки ДТЕК – це українська компанія, і для нас було розумно починати саме з України. І те, що ми зробили з ними в минулому році, було більш ніж успішно”, – заявив він.

І додав, що компанії “все ще в дуже близьких відносинах”, і що ДТЕК не виключає можливості почати нову акселеративну програму в найближчі кілька років.

За словами Вольпе, працюючи з Radar Tech їм вдалося зібрати 186 перспективних стартапів у енергетичній сфері та в ході роботи відібрати 10 із них.

“З трьома з цієї десятки ми підписали контракти і вже впроваджуємо їх рішення у своїх компаніях. У тому числі це стартап EverScan, який вже працює у нас”, – заявив директор із інновацій ДТЕК.

За його словами, у 2019 році було ухвалене рішення не продовжувати роботу з Radar Tech, але вийти на європейський ринок.

“Так почалася наша співпраця з KIC InnoEnergy. Це перший в Європі масштабний clean-tech партнер, який робить для нас скаутинг європейських стартапів”, – зазначив він.

Вольпе розповів, що в рамках партнерської співпраці ДТЕК вже вдалося залучити до роботи близько 400 європейських стартапів, велика частина яких була залучена у співпраці з InnoEnergy.

Окрім KIC InnoEnergy Innovation DTEK також веде перемовини зі ще однією великою європейською краудсорсінговой компанією.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.