У Києві франківські актори покажуть драму-концерт про історію депортації лемків

Новини, Суспільство

До 75-х роковин початку депортації українців з Лемківщини, Любачівщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Західної Бойківщини у 1944 – 1951 рр. в столиці відбудеться показ драми-концерту лемківської пісні «Вигнані з Раю» Франківського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

Режисер – народний артист України Ростислав Держипільський. Пісні та історія лемків у виконанні заслуженої артистки України Галини Баранкевич, інформує Голос.if.ua з посиланням на УІНП.

«Ці пісні щось більше, аніж прекрасні мелодії та проникливі слова – це звуки втраченого раю, землі «обітованої», що стала легендою і мрією… Ці пісні – духовна «планета» народу, і ступивши на неї, ви пізнаєте його, пізнаєте себе… В унікальному проекті Галини Баранкевич поєднані драматичні історії людських доль, жертв депортації лемків 1947 року з оригінальним переспівом перлин пісенної спадщини цього поетичного етносу», – уточнюють митці проекту.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.